DSL TV logo
Met DSL-TV bekijk je tv-programma's via een breedband aansluiting. Gewoon op je eigen PC. Dankzij de hoge en constante snelheid van breedband ontvang je beelden van een goede kwaliteit.
Start Iraq Satellite Channel met Windows Media Player Start Iraq Satellite Channel met Real Player
Start CCTV met Windows Media Player Start CCTV met Real Player
Start Deutsche Welle met Windows Media Player Start Deutsche Welle met Real Player
Start CNBC met Windows Media Player Start CNBC met Real Player
Start Euronews met Windows Media Player Start Euronews met Real Player
Start BBC World met Windows Media Player Start BBC World met Real Player
Start Nederland 2 met Windows Media Player Start Nederland 2 met Real Player

gebruiksvoorwaarden / terms of use
 Nieuwe technische proef DSL-TV

Op 28 februari 2003 startten de Stichting DSL TV en XS4ALL met de tweede proef 'tv kijken via internet'. In de periode tot 28 mei 2003 staan de streams open voor iedereen in Nederland. XS4ALL wil tijdens deze proef de schaalbaarheid van DSL-TV onderzoeken. Om jouw voorkeur tussen kwaliteit en snelheid te beoordelen, worden de kanalen aangeboden in verschillende streaming snelheden en in verschillende formats.

Windows Media
De streams in Windows Media bieden uitstekende kwaliteit als je kijkt via een breedband internetverbinding van 768 kbit/s of hoger. Deze snelheid staat gelijk aan de Basic, Fast of Power ADSL verbinding van XS4ALL of een vergelijkbare verbinding van een andere Nederlandse internetprovider. Er is ook een Windows Media speler voor Linux.

Real Media
Is je snelheid lager dan 768 kbit/s, dan kun je beter via Real Media kijken. Zo kun je als internetter zonder supersnelle verbinding ook meedoen. De streams in Real Media zijn ingesteld voor snelheden vanaf 512 kbit/s, de speler is beschikbaar voor Windows, Mac en Linux.

Kanalen
Met de keuze voor de kanalen wil de Stichting DSL TV voorzien in de nieuwsbehoefte van mensen die zich via meerdere nieuwsbronnen willen informeren. Met name over de actuele politieke ontwikkelingen en de situatie rond Irak. De kanalenkaart van DSL-TV bestaat daarom tijdens deze tweede technische proef uit de nieuwszenders Iraq Satellite Channel (Arabisch), CCTV (Chinees/Engels), Deutsche Welle (Duits/Engels), CNBC Europe, EuroNews, en BBC World. De keuze van de kanalen sluit goed aan bij de visie van XS4ALL. Internet is het medium bij uitstek om informatie zo breed mogelijk beschikbaar te maken.

Dataverkeer
De proef met DSL-TV staat open voor iedereen in Nederland met een breedband internetverbinding. Deelname aan de proef is gratis. Door te kijken naar DSL-TV veroorzaak je wel dataverkeer via je verbinding. Kijk je niet via een XS4ALL-verbinding? Dan gelden de eventuele limieten van het abonnement bij je eigen provider. Die kan je daarover informeren.

XS4ALL hanteert het principe 'fair use' voor de abonnementen Basic en Fast ADSL. Als je geregeld een uurtje naar DSL-TV kijkt, blijf je gewoon binnen de fair use.

Meer informatie:

De FAQ

Over de Stichting DSL TV

Vragen en suggesties kunt u sturen naar info@dsltv.nl
De helpdesk van XS4ALL biedt geen ondersteuning voor de DSL-TV-proef.

Terug naar boven